הפרעת קצב זו מתבטאת בדופק מהיר שמקורו בחדרי הלב. הפרעת זו אינה מופיעה רק בחולי לב, אלא גם יכולה להופיע אצל אנשים בריאים. חומרת ההתיחסות להפרעת קצב זאת תלויה באם המטופל סובל ממחלת לב או לא.
Photograph courtesy of the Heart Rhythm Society
מהירות חדרית בלב בריא
מהירות חדרית באדם עם לב בריא מופיע בדרך כלל באנשים צעירים. לרוב מגלים הפרעת קצב זו באופן מקרי בבדיקה רפואית שיגרתית. להפרעת קצב זאת יש צורה טיפוסית בא.ק.ג., אשר אלקטרופיזיולוג יכול לזהות ולאבחן בקלות. המוקד החשמלי של ההפרעה בדרך כלל נמצא בחלק מהעורק היוצא מהחדר הימני לכיוון הריאה. עם זאת, לעתים מוקד ההפרעה נמצא בחדר השמאלי. בדרך כלל הטיפול בהפרעת קצב זו הוא תרופתי או על ידי צריבה.
מהירות חדרית בלב חולה
מהירות חדרית בחולה לב דורשת התיחסות לגמרי אחרת. המוקד החשמלי של הפרעה זו יכול לצאת משני חדרי הלב. מקורו של המוקד יכול להיות בצלקת שיש לחולים אשר עברו התקף לב, בעייה כלשהיא אחרת בשריר הלב.
חולים אשר תפקוד הלב שלהם לקוי בצורה משמעותית כתוצאה ממחלת שריר הלב (קרדיומיופטיה – Cardiomyopathy), או כתוצאה מהתקף לב שעברו, מוצע טיפול המשלב תרופות עם השתלת דפיברילטור.
פרופ' פוקס ניהלה את היחידה להפרעות בקצב הלב בבית החולים אסף הרופא במשך 20 שנה. פרופ' פוקס סיימה את לימודי הרפואה בהצטיינות יתרה באונ' תל- אביב והתחילה את התמחותה בבי"ח מאיר שבכפר סבא. בזכות מלגת הצטיינות היא המשיכה את התמחותה בארה"ב בבתי חולים המסונפים לאוניברסיטת הארווארד. פרופ' פוקס ניהלה את היחידה להפרעות קצב לב באוניברסיטת בוסטון בארה"ב. לאחר כעשר שנות ניהול שם, החליטה פרופ' פוקס לחזור לישראל וניהלה במשך 20 שנה את היחידה להפרעות קצב לב בבית חולים אסף הרופא. כיום היא מחלקת את זמנה בין עבודה במספר בתי חולים בארה”ב, לבין עבודה במרפאה הפרטית שלה בישראל.