הסימנים הטיפוסיים להתקף לב כוללים לחץ במרכז בית החזה עם הקרנה לזרוע שמאל, הזעה, חיוורון וקוצר נשימה. הכאב בחזה יכול להקרין לצואר, ללסת, לשיניים או לגב.
יש פעמים שהתקף הלב מתבטא בצרבת והמטופל חושב שיש לו בעיה בקיבה ולא פונה לרופא. רק בהמשך הוא עושה אקג ומתברר שהיה התקף לב.
חולים עם סכרת יכולים לעבור התקף לב ללא הרבה סימפטומים (דהיינו, הם לא מרגישים כל כאב). הסיבה היא כי מנגנוני האזהרה של הגוף שלהם פגומים.
הסימנים להתקף לב בנשים קצת שונים מהסימנים הטיפוסיים בגברים. לפעמים מטופלות מדווחות רק על קוצר נשימה ללא כאבים טיפוסיים בחזה.
בכל מקרה של חשש להתקף לב, מומלץ לפנות מיד לחדר מיון. חולה המגיע עם התקף לב, נכנס מיד לחדר צינטורים. המטרה היא לפתוח את העורק החסום תוך פחות מ-90 דקות מתחילת התקף הלב. ככל שפותחים את העורק החסום מהר יותר, הסבירות להציל את שריר הלב מנזק בלתי הפיך גבוה יותר.
פרופ' פוקס ניהלה את היחידה להפרעות בקצב הלב בבית החולים אסף הרופא במשך 20 שנה. פרופ' פוקס סיימה את לימודי הרפואה בהצטיינות יתרה באונ' תל- אביב והתחילה את התמחותה בבי"ח מאיר שבכפר סבא. בזכות מלגת הצטיינות היא המשיכה את התמחותה בארה"ב בבתי חולים המסונפים לאוניברסיטת הארווארד. פרופ' פוקס ניהלה את היחידה להפרעות קצב לב באוניברסיטת בוסטון בארה"ב. לאחר כעשר שנות ניהול שם, החליטה פרופ' פוקס לחזור לישראל וניהלה במשך 20 שנה את היחידה להפרעות קצב לב בבית חולים אסף הרופא. כיום היא מחלקת את זמנה בין עבודה במספר בתי חולים בארה”ב, לבין עבודה במרפאה הפרטית שלה בישראל.