לעתים, עקב תקלות במערכת ההולכה החשמלית של הלב, הלב פועם בצורה בלתי סדירה. משמעות המילים "בלתי סדירה" יכולה להיות פעימות לב מהירות, איטיות, או לא סדירות. אבלציה היא אחת השיטות לטיפול בפעילות לב מהירה מדי.
הפרעות קצב מסוג SVT (סוג מסויים של הפרעת קצב מהירה) נגרמות בדרך כלל כתוצאה מקיומו של סיב הולכה נוסף המתחרה במערכת ההולכה הנורמלית של הלב. על אף שבדרך כלל הפרעה מסוג זה קיימת מלידה, אין היא באה לידי ביטוי מיד, ולמעשה ההפרעה יכולה לבוא לידי ביטוי בכל גיל. ידוע גם, שמצבי לחץ יכולים להגביר את שכיחות הפרעות הקצב מסוג זה.
הטיפול בהפרעה מסוג זה, נעשה על ידי "צריבה". בתהליך הצריבה, נכנסים ללב עצמו, וצורבים את אזור ההולכה הנוסף שבדפנות שריר הלב. בעבר, טיפול מעין זה הצריך ניתוח לב פתוח על כל הטראומה הכרוכה בכך. כיום, בזכות התקדמות הרפואה, ניתן לצרוב את הלב ולהסיר את מוקד ההפרעה מהלב בתהליך פשוט באופן יחסי. בלועזית, פעולת צריבה זו נקראת "אבלציה" או Ablation .
מהו תהליך "הצריבה" עצמו?
תהליך הצריבה מתחיל בבדיקה "אלקטרופיזיולוגית" שבה הרופא מאתר את נקודות ההולכה החשמלית המיותרת. לצורך זה צנטרים דקיקים מוחדרים דרך וריד במפשעה, תחת הרדמה מקומית. מגרים את הלב באמצעות אות חשמלית, המועברת ללב דרך הצנטר, במטרה לשחזר את הפרעת הקצב ממנה סובל החולה. לאחר גילוי מנגנון הפרעת הקצב בלב, צורבים את הנקודה המתאימה שבתוך שריר הלב על ידי גלי רדיו.
בדרך כלל תהליך הצריבה אורך בין 1-3 שעות. התהליך כולו נעשה תחת הרדמה מקומית בלבד, ודורש אשפוז של כ-24 שעות. טיפול זה מצליח ופותר את בעיית הפרעת הקצב אצל כ-90% מהחולים.