הפרעת קצב זו דומה לפרפור פרוזדורים. ההבדל ביניהם מתבטא בכך שבפרפור פרוזדורים הפעילות החשמלית של הפרוזדורים מהירה מאוד ולא מאורגנת. לעומת זאת, ברפרוף פרוזדורים, הפעילות החשמלית מהירה אך איטית יותר מפרפור פרוזדורים וסדירה יותר.
Photograph courtesy of the Heart Rhythm Society
הטיפול בהפרעת קצב זו הוא תרופתי או אבלציה. בפרוצדורת האבלציה צורב האלקטרופיזיולוג חלק מהמעגל החשמלי הגורם לפעילות החשמלית המהירה ובכך פותר בעייה זו.
חלק מהחולים שעברו צריבה לרפרוף, עם הזמן יכולים לפתח פרפור פרוזדורים. הטיפול במטופלים אלה הוא אבלציה נוספת לפרפור פרוזדורים או טיפול תרופתי.
חלק מהחולים שעוברים אבלציה לפרפור מפתחים רפרוף פרוזדורים (לא טיפוסי) שמקורו בפרוזדור השמאלי. במקרים אלה צריך לצרוב את הרפרוף בפרוזדור השמאלי.
גם חולים עם רפרוף פרוזדורים צריכים לקבל מדללי דם, במידה והם מעל גיל 65 ויש גורמי סיכון נוספים כגון סכרת ויתר לחץ דם..
פרופ' פוקס ניהלה את היחידה להפרעות בקצב הלב בבית החולים אסף הרופא במשך 20 שנה. פרופ' פוקס סיימה את לימודי הרפואה בהצטיינות יתרה באונ' תל- אביב והתחילה את התמחותה בבי"ח מאיר שבכפר סבא. בזכות מלגת הצטיינות היא המשיכה את התמחותה בארה"ב בבתי חולים המסונפים לאוניברסיטת הארווארד. פרופ' פוקס ניהלה את היחידה להפרעות קצב לב באוניברסיטת בוסטון בארה"ב. לאחר כעשר שנות ניהול שם, החליטה פרופ' פוקס לחזור לישראל וניהלה במשך 20 שנה את היחידה להפרעות קצב לב בבית חולים אסף הרופא. כיום היא מחלקת את זמנה בין עבודה במספר בתי חולים בארה”ב, לבין עבודה במרפאה הפרטית שלה בישראל.