מערכת ההולכה של הלב מתוחכמת מאוד והיא יכולה גם להוות מוקד להיווצרות של הפרעות קצב שונות.
הלב הוא שריר, וכמו כל השרירים שבגוף מתכווץ כתוצאה מגירוי חשמלי העובר בו. רוב השרירים שבגוף מקבלים את הגירוי החשמלי הזה מהמוח שלנו. הלב הוא שונה ויש בתוך הלב עצמו מוקד עצמאי המייצר את האותות החשמליים אשר גורמים לפעילות הלב. מוקד זה נקרא קישרית הסינוס (sinus node) ונמצא בחלק העליון של הפרוזדור הימני.
עם היווצרות האות החשמלי בלב, הגירוי מתפשט דרך רקמת הפרוזדורים לקישורית שנמצאת בין הפרוזדורים לחדרים(AV Node) . הגירוי מתפשט דרך סיבי עצב הנמצאים בקירות חדרי הלב (bundle branches) ומשם זה הופך לענפים מסועפים של מערכת הנקראת של שם פורקיניה (Purkinje Fibers). ראה תרשים וראה סרטון באנגלית למטה.
פרופ' פוקס ניהלה את היחידה להפרעות בקצב הלב בבית החולים אסף הרופא במשך 20 שנה. פרופ' פוקס סיימה את לימודי הרפואה בהצטיינות יתרה באונ' תל- אביב והתחילה את התמחותה בבי"ח מאיר שבכפר סבא. בזכות מלגת הצטיינות היא המשיכה את התמחותה בארה"ב בבתי חולים המסונפים לאוניברסיטת הארווארד. פרופ' פוקס ניהלה את היחידה להפרעות קצב לב באוניברסיטת בוסטון בארה"ב. לאחר כעשר שנות ניהול שם, החליטה פרופ' פוקס לחזור לישראל וניהלה במשך 20 שנה את היחידה להפרעות קצב לב בבית חולים אסף הרופא. כיום היא מחלקת את זמנה בין עבודה במספר בתי חולים בארה”ב, לבין עבודה במרפאה הפרטית שלה בישראל.