כיצד מבוצע ההיפוך החשמלי?
לפני ביצוע ההיפוך החשמלי הרופא מוודא שהדם מספיק דליל. דילול הדם מונע היווצרות של קרישי דם בלב כתוצאה מפרפור הפרוזדורים. לפני ההיפוך, המטופלים בדרך כלל נוטלים בקומדין (תרופה לדילול דם) לפחות למשך 6 שבועות.
לפני תהליך ההיפוך, על המטופל לקבל תרופה להסדרת הדופק. תרופה זו תשמור על הקצב הסדיר לאחר ההיפוך החשמלי ותגביר את הסיכוי להצלחת ההיפוך החשמלי.
ביום ההיפוך, החולה מגיע לבית החולים לאחר צום של 8 שעות. המרדים נותן חומר הרדמה בעל השפעה קצרת טווח של דקות. שמים מדבקות מיוחדות על בית החזה של המטופל. כאשר החולה רדום נותנים מכת חשמל דרך דפיברילטור חיצוני. יש פעמים שצריך לתת יותר ממכת חשמל אחת עד להסדרת הדופק. כיום יש מכשירים חדשים המשחררים אנרגיה בצורה בי-פאזית ומאפשרים היפוך חשמלי עם פחות אנרגיה חשמלית. החולה בדרך כלל משוחרר לביתו כעבור מספר שעות עוד באותו היום.
היפוך חשמלי cardioversion
מי מועמד לטיפול כזה?
חולים הסובלים מפרפור פרוזדורים מועמדים להיפוך חשמלי (לאחר המלצתו של הרופא המטפל בהם). טיפול זה ניתן גם לחולים המאושפזים בבית החולים אשר מסיבה זו או אחרת מפתחים קצב לב מהיר אשר יכול לסכן את חייהם.
חולים שעברו ארוע דום לב מחוץ לכותלי בית החולים (דהיינו, ברחוב), אף הם מטופלים על ידי מכת חשמל לבית החזה כאשר צוותי ההצלה והחייאה מגיעים אליהם.
Source: National Heart, Lung, and Blood Institute; National Institutes of Health; U.S. Department of Health and Human Services